magyar
|
e-Kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez alkalmazás

Az e-Kézbesítés alkalmazásról

Az e-Szignó Online e-Kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez alkalmazás (e-Kézbesítés alkalmazás) biztosítja az Előfizető részére a végrehajtási eljárásokban az elektronikus okiratokon alapuló kommunikáció lehetőségét.
Az alkalmazás a Vht.-ban előírt módon kapcsolódik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszere nevű elektronikus kézbesítési rendszeréhez (a továbbiakban: VIEKR).
Az e-Kézbesítés alkalmazás segítségével a papír alapú postai tértivevényes levél díjának kevesebb mint 19 %-áért tud elektronikus úton tértivevényes küldeményt küldeni a végrehajtók részére.


A csatlakozás feltételei

Először a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara honlapján elérhető űrlappal kell az MBVK VIEKR rendszerébe regisztrálni az alkalmazás használatához.
A VIEKR rendszerébe történő regisztráció után vagy azzal egyidejűleg rendelje meg az e-Kézbesítés alkalmazást. Megrendelés
A e-Kézbesítés alkalmazás használatához a végrehajtási törvény előírásai szerint rendelkezni kell legalább fokozott biztonságú aláíró tanúsítvánnyal, valamint autentikációs és titkosító tanúsítvánnyal. A cégünktől vásárolt e-Szignó aláíró kártyák alkalmasak a kézbesítési rendszer használatához is. További információkat az e-Szignó aláíró kártyákról és tanúsítványokról itt talál.
Az e-Kézbesítés alkalmazásban előállított küldeményekhez szükséges időbélyegeket az e-Szignó Online rendszer biztosítja.
Az e-Kézbesítés alkalmazásra az e-Szignó Online általános szerződési feltételei vonatkoznak.


Az alkalmazás díja

Az alkalmazás havi és éves díjfizetési konstrukcióban vehető igénybe.
A végrehajtók részére küldött üzenetek díja - havi díjfizetés esetén - csupán 78 FT + ÁFA, ami a tértivevényes postai küldemény díjának mindössze 19 %-a.
Az alkalmazás használatának alapdíja teljes mértékben felhasználható üzenetek küldésére.
A végrehajtóktól származó üzenetek fogadása, tértivevényezése és tárolása díjmentes.
További információkat az árlistában talál.


Az alkalmazás használatáról

Ügyfeleink az e-Szignó Online szolgáltatás webes felületére történő bejelentkezés után tudnak iratokat küldeni, illetve fogadni a végrehajtási eljárásban az e-Kézbesítés alkalmazás segítségével. További részleteket a felhasználói útmutató tartalmaz.
Az alkalmazással előállított elektronikus dokumentumok megfelelnek a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvényben foglalt, az elektronikusan kézbesített elektronikus iratokra vonatkozó követelményeknek. Az üzenetközvetítő rendszerben az elektronikus okiratok hitelességét a 2001. évi XXXV. törvény szerinti elektronikus aláírás és időbélyeg biztosítja, bizalmasságukat pedig a felek részére történő tanúsítvány alapú titkosítás valósítja meg.


Fontos tudni!

A végrehajtási törvény 35/C. § -a szerint „a végrehajtó a kézbesítési rendszer igénybevételével, elektronikus úton tart kapcsolatot a féllel, a végrehajtási eljárás egyéb résztvevőjével, más végrehajtóval, a kamarával, bírósággal, megkeresett hatósággal, személlyel vagy szervezettel (a továbbiakban ezen alcím alatt: fél), ha azt a fél igényli és a kézbesítési rendszer felhasználási szabályzatát írásban elfogadta, vagy ha azt a fél számára törvény kötelezővé teszi”.
A fentiek értelmében a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara honlapján regisztrált felek számára végrehajtási eljárásban a regisztrációt követően nem lehetséges a papír alapú kézbesítés és kommunikáció.


További információ

A szolgáltatással kapcsolatban további információkért kérjük, írjon az info@e-szigno.hu e-mail címre, vagy hívja a (+36 1) 505-4444 telefonszámot.