A Cégnyomtatvány XML ellenőrzése

Ezen az oldalon a cégeljárásban használt xml nyomtatványoknak az Igazságügyi Minisztérium honlapján(http://ceginformaciosszolgalat.kormany.hu/technikai-feltetelek és http://ceginformaciosszolgalat.kormany.hu/eljaras-menete) közzétett feltételeknek való megfelelése ellenőrizhető. Az ellenőrzés nem végzi el a nyomtatványban szereplő természetes személyek adatainak összevetését a természetes személyek nyilvántartásában (személyiadat- és lakcímnyilvántartás, központi idegenrendészeti nyilvántartás) szereplőkkel.

Az oldal más nyomtatványok (cégtörvényességi ügy, stb.) ellenőrzésére nem alkalmas.

Az ellenőrzés két lépésből áll:

  1. Sémadefiníció szerinti ellenőrzés
  2. Tartalmi ellenőrzés (pl. irányítószám-település, közterület neve, országkódok)

Amennyiben valamelyik ellenőrzés hibát talál, akkor a nyomtatvány hibás.

Amennyiben az 1. ellenőrzés hibát talál, a 2. ellenőrzés már nem fut le.


Kérjük adja meg nyomtatványkitöltő programmal készített XML fájlt!


Az ellenőrző a 2019. augusztus 17-től és a 2020. május 28-tól érvényes cégnyomtatvány XML séma szerint végzi az ellenőrzést!

Ezúton is felhívjuk a figyelmüket, hogy 2020. július 1-től kizárólag a cegnyomtatvany20200528.xsd séma kerül elfogadásra.

XML cégnyomtatvány:

Amennyiben az XML, illetve a hibaüzenetek alapján nem egyértelmű az Ön számára, hogy mi a hiba, kérjük keresse meg az Ön által használt nyomtatványkitöltő program gyártóját!

A Cégszolgálat technikai szolgáltatója, a Microsec zrt. ezen az automatikus ellenőrzésen kívül több segítséget nem tud nyújtani.